Päivitystä kuulumisiin

Noniin, taas on hurahtanut hetki kun on tänne tullut kirjoiteltua. Onhan tässä taas hieman tapahtunutkin tällä välillä.

Liesituuletin jatkoi valuttamistaan aina joulunalusviikolle, jolloin hermoni paloivat ja soitin vihaisen puhelun Designtalolle. Sieltä sanottiin, ettei valumiselle voi tehdä yhtään mitään, jos voisi niin olisivat jo tehneet. Lupasi kyllä mies puhelimen päässä tulla paikan päälle joulun jälkeen tarvittaessa katsomaan mikä täällä voisi mättää, sillä aikaa meidän pitää vaan laittaa tuuletin suoraan kolmoselle kun tekee ruokaa. Sehän ei meillä auttanut kun valuminen alkoi aina saman tien kun puhaltimen pisti päälle. Emme edes päässeet ruuanlaittovaiheeseen…

Noh, kaksi, tällä kertaa kerrankin fiksua nuorta kaveria, hälytettiin vielä Vantaalta asti samana iltana tsekkaamaan tilanne. Niinhän sieltä selvisi sitten parikin oleellista aiheuttajaa…
Meillä oli rutkasti alipainetta joten ilmanvaihtokoneen säädöt pistettiin ensinnäkin kohdilleen.
Miehet päättivät kurkata vielä käyttöullakon kautta katsomaan liesituulettimen eristykset ja kuinkas ollakaan, nehän ne siellä mätti! Eivät olleet raksamiehet laittaneet standardin mukaista paksuutta eivätkä koko matkalle, joka todennäköisesti aiheutti tämän lorottamisen.

Meni viikko ja taas sama homma..Meinattiin jo ettei se eristysten lisääminen auttanutkaan. Kunnes..Nyt kolmeen viikkoon liesituuletin ei ole valuttanut!! Ei pakkasella, ei suojasäällä, ei takanlämmityspäivänä eikä seuraavanakaan! Ja toivottavasti ei enää valukaan! Eristysten fiksaamisen jälkeinen vuoto syntyi todennäköisesti jo tuolla putkessa jäätyneestä vanhasta vedestä joka lämmityksen jälkeen suli taas pitkin seiniä alas. Nyt siis peukut pystyyn! Kesälle on silti DT:n miehillä urakka, aiomme vaatia että vuositarkastuksen yhteydessä, että tuo uuni revitään tuolta pois ja tsekataan se takaosa, onko tullut vesivahinkoa. Siinä tapauksessa korjaus kuuluu DT:lle. Sen verran sinne on näiden kuukausien aikana vettä valunut etten ihmettelisi..

Noh, tulihan tässä muutakin ylimääräistä sählinkiä. Se oli tosin itse aiheutettua:). Kirjoitin aiemmin tuosta eteisen seinän ”tuunaamisesta”. Päätin fiksuna kokeilla itse Taika helmiäislasyyrin käyttöä ja voin sanoa että se ei todellakaan sovi -ei ammattilaisen hyppysiin! Seinästä tuli ihan hirveä vaikka kolmeen kertaan vedin.
Luovutin ja soitinkin sitten apujoukot tapetoimaan tuon seinän. Nyt siinä on Eco Metallic tapetti ja Ikeasta haetut Mongstad-peilit. Olen tyytyväinen lopputulokseen:). Jatkossa delegoin tällaiset erikoistyöt niille jotka sen hallitsevat.

Valaisinten kanssa ei ole tapahtunyt edistystä. Hiljaa hyvä tulee;)

4 vastausta artikkeliin ”Päivitystä kuulumisiin

 1. Hyvä että valumisongelma on korjaantunut. Janne sanoi heti, kun puhuin lukeneeni täältä asiasta, että eristykset siellä on väärin. Kummallista touhua siellä kyllä, kun kyseessä pitäisi olla ammatti-ihmiset..

  • No äläs muuta sano, Elina. Mietin sitä itsekin kun ensimmäisiä kertoja googlettelin ongelmaa. Ajattelin vaan sillon, että eiköhän ne nyt ole osannut eristeet laittaa. Yhdet kaverithan meillä jo vikaa tutki mutta lykkäsivät vaan sen perhospellin paikalleen ja se siitä. Ja kun mulle puhelimessakin niin kovin vielä silloin ennen joulua väitettiin ettei ongelmalle oikein voi tehdä mitään, niin näinkin yksinkertaisesta ratkaisusta saattoi olla kyse! Pitää itse näköjään itse tietää asiat..

   No mutta, miltäs Teidän talolla näyttää!!?:)

 2. Niinpä.
  Meillä tehdään vielä sisähommia, osa seinistä on vielä levyttämättä kun odotellaan sähkäriä ensi viikolla tulevaksi. Laattamies aloittaa tänään kylppärin, saunan, khh:n, wc:n ja eteisen laatoitushommat. Kalusteet odottaa autotallin puolella asennusta ja kodinkoneet on ymmärtääkseni juuri tilattu. Kesä oli kiireinen kun menoja riitti ja viikonloput jäi lähes kaikki raksailematta. Vasta syksyn tullen, lokakuun paikkeilla päästiin taas kunnolla hommiin, niin on vähän venähtänyt. Mutta ajatus olisi päästä muuttamaan maalis-huhtikuussa.

  • No kesällä on hyvä lomaillakin, sitäpaitsi pari kuukautta menee nopsaan, ei se näissä projekteissa enää tunnu. Kiva kuulla että noin hyvällä mallilla olette, pian pääsette muuttamaan uuteen kotiin:)!

Kommentointi on suljettu.