Unettomia öitä…

Vähiin käy ennenkuin loppuu. Talon pitäisi olla luovutusvalmis parin viikon kuluttua. Hyvällä tuurilla juhannuksena voisi jo muuttaa. Tämä on toinen yö kun herään kello kolme ja murehdin tätä loppuaikataulua siihen nähden kuinka paljon hommaa olisi vielä.

Kalusteiden osalta ei tullut kuin tullutkaan isompaa reklamaatiota jo maininneideni lisäksi. Olennaisin ylläri oli se, että meiltä puuttui keittiön kulmakaapeista karusellit kokonaan, sekä tilaamamme lusikkalaatikko tuohon 80cm leveään laatikostoon. Pesuhuoneen allaskaapin osalta päädymme vaihtamaan koko helahoidon. Anoppi saa tuosta meidän kaapista omalle talolleen uuden.

Perjantaina tulivat sisustustarvikkeet, joista minäkin pääsin kantamaan peräti muutaman oven sisälle. Liesituuletin oli asennuksessa parhaillaan, ongelmana oli tuo aukon paikka, joka on sivussa tuulettimeen nähden ja tarvitsee nyt jonkun putkiratkaisun. No kunhan saadaan toimimaan.

Välitilafirmasta kaveri pääsi kolmannella yrittämällä mittaamaan lasia. Ja pääsee vielä neljännen kerran kun sähkökalustus ensi viikolla tehty, koska kolmioledien paikkoihin tulee hieman muutosta.

Tänään haettiin liukuovet eteiseen Ikeasta, huomenna  olisi niiden kasaus edessä. Hanat ja suihkut on asennettu, saunan piti tulla myös perjantaina, mutta tuleekin vasta ensi viikolla. Hyvä niin. Huomenna olisi siivousprojekti edessä, jotta pojat pääsevät laittamaan ensi viikolla laminaatit.

Nyt on taas hiipinyt se fiilis, että haaveilen jo uudesta talosta, johon tekisin aika montakin asiaa loppupeleissä eri tavalla. Toisaalta on päällimmäisenä se ajatus, että tähän en enää rupeaisi. No jos nyt pääsisi asumaan edes tähän ensimmäiseen taloon. Jos toinen joskus tulee niin saa luvan tulla siivouksineen päivineen urakoitsijan kautta. On vaatinut aikamoista joustamista isännän työaikojen suhteen. Jos olisi minun aikatauluistani ollut riippuvainen, koko projekti olisi tyssännyt aikapäiviä sitten.

No nyt on kevennetty taas sydäntä, jospa sitä nukkuisi vielä pari tuntia. Postailen kuvia taas kun jaksan ja ehdin:).

7 vastausta artikkeliin ”Unettomia öitä…

 1. Heipä hei…Onko teitä ihmetyttänyt tämä loppuajan hiljaisuus talolla harva se viikko, onko teillä sellaista? Meillä on näyttely jo torstaina ja hommat edelleen kesken, siis korjaukset. Muuten kaikki olisi valmista, mutta korjauksia ei saada vain DT:llä valmiiksi. Meillä olisi haaveena saada luovutus viikkoa aikaisemmin, huonolta nyt näyttää, kun työt ei etene! Juhannusta ennen olisi virallinen luovutus.
  Toivotaan, että teille tulee työmiehet tekemään hommat pian ja pääsette jo juhannukseksi omaan kotiin.

  Hyvää kesää!

  Asta

  • No meillä kyllä on tapahtunut koko ajan, kun sillon aiemmin lusmuilivat. Meiltähän puuttuvat edelleen kattoturvatuotteita myöten vaikka mitä. Lattiat laittamatta, sähkökalustus meneillään eli aika kiirettä pitää koska ovat suunnitelleet luovutusta 21.6! En sitten tiedä milloin on esittely, kun ei ole mitään kuulunut. Ei ainakaan voi olla aiemmin. Meillä on viikko siinä kyllä pelivaraa vuokra-asunnon suhteen joten sikäli mikäli ei paniikkia (vielä).

   Makuuhuoneiden rikkoontuneet ikkunat ovat meillä vaihtamatta jne, en edes uskalla kuvitella millä aikataululla tekevät nuo pikkuviilaukset, sillä korjattavaa on meilläkin. Edes Topi ei ole hoitanut vielä kaikkia keittiön puutteita, tai no nyt en ole pariin päivään päässyt käymään talolla, mutta toivotaan että olisi jo edes ne.

   Meillähän kävi niin, että myyjä joka keittiön suunnitteli, oli ilmeisesti jättänyt listasta kokonaan karusellit kattiloille, mitkä ehdottomasti haluttiin ja nyt niitä ei siellä sitten ole! Raivostuttavaa,
   kalusteiden osalta saatiin muutenkin niin ala-arvoista palvelua hirveällä hinnalla, etten kyllä suosittele kenellekään Topin palveluita.

   Ei voi sanoa että loppu menisi kuin pumpulilla tanssiessa, kurja kuulla ettei teilläkään hommat etene:(. Pidän peukkuja kovasti, että pääsette nauttimaan pian uudesta kodistanne! Toivottavasti projekti on ollut vaivan arvoinen ja koti on teidän näköisenne!

   Me yritetään ehtiä huomenna paikan päälle katsomaan aikaansaannoksianne, toivottavasti pääsen onnittelemaan teitä ihan henk.kohtaisesti uudesta kodista:)!

   • Hei ja tervetuloa :), tulehan esittäytymään!
    Voi teillä onkin pahasti vielä kesken. Mutta on se kivaa jos hommat hoituu sutjakkaan, kun meillä on odoteltu ja odoteltu niin pieniä kuin isojakin korjauksia, varaston portaat ulos uupuvat vielä kokonaan. Pieniä on meidän jutut teihin verrattuna, mutta turhauttaa juurikin siksi ihan kuaheasti, että eikö noin pieniä voisi hoitaa pois muiden hommien alta. Luulisi, että meidän luvutus olisi sitten ennen teitä, ettei teidän sitten venyisi. Meillä kun tuo 21.6. taitaa olla se virallinen luovutuspäivä. Katsellaan…

    Pidän peukkuja teille, että talonne valmistuu tuohon juhannukseen. Meillä ei työmiehiä ainakaan kauaa pidätellä, jos vaan paikanpäälle tulisivat :)

    Meilläkään ei Topin kanssa (Vantaan piste) menneet asiat mitenkään hyvin, ennen kuin pääsimme hoitamaan asioitamme Topin johtajan (tai mikä titteli onkaan) Markku Ojalan kanssa. Hän sai suunnitelmamme paperille nopeasti ja juuri niin kuin olimme halunneet. Kylläkin viimetingassa.

    Tykkään kyllä talostamme aivan valtavasti(en vaihtaisi:).
    Eipä kait ne mitkään rakennusprojektit yleensä ihan siivillä mene.

    Asta

    • No juuri laitoin Ojalalle viestiä noista, toivon että me saadaan ne karusellit sinne vaikka hänen kauttaan, kiva jos on sujunut edes niin!

     Kyllä teidän talo pitäisi olla etusijalla, meillähän ei tosiaan virallinen luovutuspäivä vielä ole ja viikko just pystytään venymään. Juhannus on muutenkin vähän huono aika muuttaa ;).

     Ainahan joka projektissa ongelmansa on, meillä nuo on ollut vielä pieniä taas monen muun blogiteksteihin verrattuna. Kaikki on suhteellista. Tietysti kun deadlinet pukkaa niin stressitaso kasvaa, teillä ymmärrettävää vielä kun huomenna jo esittely!

     Tulen huomenna esittäytymään ja ihailemaan kotianne, nähdään sitten!:)

 2. Hei Asta, nyt on pakkoa sanoa kiitos ja anteeksi! Teillä olikin enemmänkin porukkaa paikalla, joista osa olikin sitten edustajia. En sitten tiennyt ketä olisin onnitellut enkä viitsinyt ruveta huutelemaan:(. Pakko sanoa että teillä oli mielettömän ihana koti! Onnea kovasti, kyllä siellä kelpaa asua!:)

 3. Moikka ja kiitoksia, sekä saat anteeksi 😉

  Meillä kävi kyllä todella paljon porukkaa, huh :). Oli kyllä esittelijöitäkin ihan riittämiin, kun oli keittiö- ja takkaesittelijät, sekä talomyyjä ja me. Ihmettelin, ettei muilla kun takkaesittelijällä ollut mitään nimikylttiä tai firman logoa paidassa, kun ei kaikki voineet tietää kuka kukin oli.

  Mietinkin muutaman kerran, että etkö tullut ollekaan. Oliko sinulla päällä raidallinen toppi/t-paita, sellainen hieman pidempi? Häntä sinuksi ainakin luulin yhdessä välissä. Porukkaa oli vain niin paljon, että saattoi joku mennä ohikin.

  Oikein hyvää kesää ja viimeisiä rutistuksia taloprojektissa teille!

  Asta

  • No sehän minä olin :)! Juu tuo hämäsi, kun ne edustajat eivät esitelleet itseään. Ensin ihmettelin että oletko sinä se Novartin edustaja joka vasta lopussa esitteli itsensä..Aika outoa ettei heillä ollut nimikylttiä..

   Saitteko korjaukset jo kuntoon!? En ainakaan huomannut isompia vikoja :)! Kiitos, kyllä tämä kohta on voiton puolella. Teille paljon onnea muuttoon ja ihanaa kesää uudessa kodissa!

Kommentointi on suljettu.