Seinäpintoja osa 1

Olipas haipakkaan valmistuneet meidän seinät, pojat olivat siellä vauhti päällä päällystämässä viimeisiä pintoja..

No se paras uutinen on, että mikään seinä ei oikeastaan aiheuttanut fiilistä ensisilmäyksellä: ”apua, eiiii tuollaista”..Yllätyin kuitenkin, että nuo valitsemani maalien sävyt näyttivätkin seinällä paljon vaaleammilta kuin olin kuvitellut.

Kaikki seinät eivät olleet vielä valmiita joten mennään huomenna talolle kuvailemaan loput seinät.

No sitten sitä maalien sävyjen analysointia…Valkoinen maali, paperi F497, jonka olimme valinneet työhuoneeseen, wc:hen ja kodinhoitohuoneeseen taittoikin aika lailla harmaaseen. Piti ihan miettiä kun kodinhoitohuoneeseen menin, että valitsinko sinnekin harmaan maalin. Siellä se ei haittaa, mutta pikku wc:ssä kylläkin, koska siellä on beige tapetti ja allasseinä tulee valkoisella isolla laatalla. Mutta wc on onneksi helppo sutia kesällä uusiksi JOS vielä listojen ja valojenkin jälkeen taittaa liikaa harmaaseen. Tokihan valaistuksella on aina paljon merkitystä ja nyt kun ei ole valoja luonnon puolesta eikä muutenkaan niin se näyttää varmaan pahemmalta kuin miltä todellisuudessa.

Vierashuoneen beige maali näytti tosi vaalealta. Kiva sävy kuitenkin, en ole yhtään pettynyt! Valitsemani ohut raitatapetti ottaa päähän jo nyt, tuli nähtyä sitä liika annos Unelmien talo-ohjelmassa. Onneksi sitä on vain yhdellä seinällä! Täytyy laittaa lipastoa ja tauluja eteen vaan ;).

Pojan huoneen raitatapetti oli kiva ja ikkunaseinän maali kävi sen kanssa täydellisesti. Tuo sininen tehostemaali taas pomppasi hieman silmään, mutta kiva sävy se oli ja kunhan saadaan huonekalut ja verhot niin luulen että se siitä sulautuu hyvin joukkoon :). Halusin pikkuisännälle jo jotain poikamaista fiilistä huoneeseensa, joten alunperin ajattelemamme Cars-seinätapetti jäi ja pysyttiin värilinjalla joka menee vielä kouluikäisenäkin.

Makuuhuoneen tapettia aloittivat juuri laittamaan kun tehtiin kierrosta, ensimmäisen vuodan verran näin tulosta, siihen en kyllä tule pettymään ;).

Eteisen ja olohuoneen ”enkeli”-maali pelotti hieman koska ajattelin, että se onkin ihan sininen. Muutaman kuvan jo nappasin, yhdessä kuvassa hieman taittoi siniseen, mutta paikan päällä ei kyllä ainakaan minun silmääni. Se oli tosi vaalea, vaaleampi kuin kuvittelin, mutta isäntä oli mielissään! Jos siitä olisi ollut kiinni niin meille olisi varmaan tullut täysin valkoiset seinät joka huoneeseen;). Nytkin luuli, että seinässä on vielä vasta pohjamaali ;). Onhan se aina parempi, että maalit ovat liian vaaleita kuin tummia, varsinkin tuollaiset, mitä tulee valittua moneen huoneeseen sokkona. Aina voi tehosteseinää maalata myöhemminkin jos niikseen tulee, eikä tummempi välttämättä olisi ollut edes niin kiva.

Niin, ja tosiaan, meille oli ilmestynyt KUISTI! Se oli valmis ja takapihan terassikin oli edistynyt eilisestä. Maanantaina saadaan laattamies talolle, joten kyllä se tästä!

Ihanaa toukokuuta ja valmistumisen hurmaa myös sinne muille loppusuoralla oleville!