Sisustusvalintoja

Monen viikon pähkäilyn ja hieman epäonnistuneiden suunnittelujen jälkeen olemme saaneet keittiön,khh:n yms. kaapit valittua.

Pakko sanoa että aikamoinen pettymys on ollut asioida Topi-keittiöiden kanssa ja mitä olen lukenut toisten blogeja, emme ole edes ensimmäisiä.. Varmaan 5 tuntia suunnittelua mennyt hukkaan koska myyjämme ei saanut konetta/suunnitteluohjelmaa toimimaan, suunnitteli meille aivan vääränkokoiset liukuovimekanismit makuuhuoneeseen ja tarjosi meille ”ei oota”, vaikka Topilla osaa kysymistämme tuotteista olikin saatavilla. Kun kyselimme hintoja, tuli vastaukseksi aina ” en tiedä”…Varsinaista asiakaspalvelua toteaisin…

Lopputulos on se, että jätimme ottamatta sekä eteiseen, että meidän makuuhuoneeseen nuo ylikalliit ja alimitoitetut kaapit ja marssimme Ikeaan (tai muuhun kilpailevaan yritykseen), kunhan olemme mitanneet oikeat leveydet talon pystytyksen jälkeen. Hinta on puolet halvempi ja saadaan ainakin sen kokoiset kun haluamme.

Keittiöön tulee nyt alakaapeiksi musta Sarastus, yläosaan valkoinen Kaisla. Muutoksia tehtiin jonkin verran.  Kiiltovalkoisesta työtasosta tulee 40mm paksu, 4 ”puolikasta” mattalasiovellista kaappia laitettiin liesituulettimen molemmin puolin, laatikostot vaihdettiin tandem-laatikoiksi, saarekeosaan tulee 80 cm leveä alakaapisto johon iskäkin saa sitten muhkean kokoisen haluamansa lusikkalaatikon ;), vedin (nro 71) otettiin lisähintaisesta valikoimasta ja liesituuletin vaihdetaan Franke Opal -lasituulettimeen.
Kodinhoitohuoneeseen tulee mustat alakaapit, myöskin Sarastus, yläkaapit valkoista Kosketus-ovea. Alakaapisto muutettiin täydeksi kun normaalissa versiossa työtason alle jäisi tila jakkaroita varten(??). WC:n allaskaappi muuttui hieman ja saa kaverikseen puolikorkeat mattalasiovelliset kaapit. Pesuhuoneeseen otettiin allas+allaskaappi. Ja nämä muutokset taitavat maksaa meille n. 30 euroa Topin meille hyvittämien kaappien jälkeen joten aika hyvin…

Toivotaan että lopputulos on mieleinen! Vaikka sitä näkisi nuo tietokoneella on vaikea arvioida miltä se näyttää luonnossa tulevan lattian kanssa. Tuo meidän tai isännän valitsema laatta vähän rajoitti värimaailmaa, olisin ehkä valinnut eriväriset kaapit jos lattia olisi ollut vaaleampi..mutta nämä ovat näitä jossitteluja, maku muuttuu varmasti kymmenessä vuodessa teki niin tai näin. Tyylikäs mustavalkoinen keittiö on kuitenkin tulossa kun saadaan vielä kolmioledit ja kurkihalogeenit koristamaan keittiökaappeja :). Laittelen parempia kuvia jos saadaan suunnitelmat jossain vaiheessa postitse…Tässä kuitenkin vähän osviittaa värimaailmasta ja materiaaleista:

 

Takaksi valitsemme Uunisepiltä valkoisen Riekon ja isäntä ilmeisesti alkaa leipomaan meillä kovasti tulevaisuudessa pullia ja sämpylöitä koska haluaa sen leivinuuni-ominaisuudella 😉

riekko-valk-miljo