Emännän keittiöhaaveita

Rakennuslupaa odotellessa ei oikein ole voinut tehdä mitään konkreettista. Tai no olis pitänyt raivata risut tontilta käsin, mutta kun tässä ollaan koko perhe sairasteltu 1,5 viikkoa kukin vuorollaan, ei tontin siivoushommat oikein ole tulleet kyseeseen. Nyt tulee luntakin eli ilmatkin tässä näyttäisi kylmenevän. Taitaa jäädä kaivurille sekin homma joka tietenkin tietää rahanmenoa. Mutta asiat tärkeysjärjestykseen, ei mennä terveydellä leikkimään…

Ikean sivuilta löytyi loistava keittiösuunnitteluohjelma, jolla sai tehtyä aika lähelle sellaisen keittiömallin joka meillekin on tulossa. Muutamaa eri väritystä kokeilin mutta tässä kaksi potentiaalista vaihtoehtoa. Isäntä ei vielä kommentoinut mustia alakaappeja (ainakaan kielellä jota minä ymmärtäisin), mutta ehkä sekin tästä niille lämpenee ;). Tai sitten kun joskus mennään Topi-keittiöille niin mieli muuttuukin totaalisesti ja keittiöstä tuleekin ihan toisenlainen kun näkee materiaalit. Mutta tällaisiä fiiliksiä tällä hetkellä…

Todennäköisesti seinistä tulee valkoiset. Mustan keittiön välitilaan olisi suunnitelmissa lasi, jonka alle haaveilen tällaista Värisilmän tapettia (värejä löytyy muutamaa erilaista):

Valkoisen keittiön seinät tulisivat myös kuvasta poiketen valkoisella mutta välitilaan sopisi harjattu alumiininen välitilalaminaatti. Laminaattitason väri on vielä kysymysmerkki…

4 vastausta artikkeliin ”Emännän keittiöhaaveita

 1. Heippa taas, kommentoinpa tätäkin : ) Noissa kuvissa tuo pöytää ja tuoleja varten oleva tila näyttää melkoisen tilavalta verrattuna todellisuuteen! Eli kannattaa mitata ruokapöydän tila tarkkaan ja miettiä kuinka kookkaat tuolit siihen mahtuvat. Pöytähän teillä olikin jo. Ikkunan vieressä istuva ei tule pääsemään helposti pois muiden vielä istuessa.

  • Mittojen mukaan en tehnytkään keittiökuvaa joten tiesin ettei tuo mittakaavassa ole,jos nyt muutenkaan kaapistot ihan oikeanmallisia. Muistikuvan perusteella suunnittelin ja lähinnä värimaailmaa mietiskelin. Kiitos kuitenkin vinkistä,en meinaan ole tuota tuolien kokoa juuri miettinyt. Meillä on nyt aika kookas ruokaryhmä jonka kanssa oli ahtausongelmia edellisessä kodissa. Uusi pöytä on about samankokoinen mutta hieman pienemmät tuolit olisi varmaan aikeissa hankkia jo istumisen helpottamiseksi. Nykyisissä kun eivät jalat yllä maahan. Täytyykin pähkäillä kokovaatimuksia ja mitata pohjakuvasta todellinen tila ruokaryhmää ajatellen. Kiitos huomiosta :)!

 2. Moi Tiina!
  Mä kommentoin tota mustavalkoista keittiötä, kun se on mun mieleeni:)
  Hyvältä näyttää ja tiedän ton tapetin, siitä löytyy hyviä sävyjä. Jos oltais nyt itse tekemässä keittiötä, niin mä haluaisin myös nuo mustat alakaapit. Olen nähnyt lehdissä sekä valkoisia että mustia työtasoja, eikä se musta näyttänyt yhtään hassummalta. Tosin siinä taitaa näkyä pölyt aika kivasti, tosin teillä ei varmaan ole näitä ongelmia, kun teillä on niin siistiä:)
  Yksi tuttu sanoi alumiinivälitilasta, että naarmuumtuu helposti, mulla ei ole kokemusta. Lasi on ollu meille hyvä valinta:)

  • Kiitti Anu kommenteista! Katsotaan kumpi versio meille tulee, itsekin kyllä tykkään tuosta mustasta, mutta musta taso ei ehkä houkuta juuri tuon siivoamisen takia; eipä tarvitse miettiä ettei aina siistiä olisikaan jos se on jonkun muun värinen…Ja kun meille tulee mustat lattiat niin mustat tasot olisi vähän liikaa niiden ja alakaappien rinnalla. Olikin ensimmäinen palaute välitilasta, jospa se lasinen sitten olisi parempi ettei tarvitse heti ruveta vaihtamaan jos se kerran naarmuuntuu. Ja onhan siinä jo se helppohoitoisuuskin!

Kommentointi on suljettu.