Kuumeista odottelua…

3.11 saatiin luonnos talosta ja se on nyt käytetty kaupungilla ja muuteltu siihen malliin, että pitäisi mennä läpi rakennuslupaa hakiessa. Perustuksien korkeuteen jouduttiin puuttumaan kuin myös terassin muotoon ja talon sijoitteluun tontilla. Lisäksi merkattiin koko keittiö ja eteinen laatoitettavaksi, joten se siitä lisäherkkujen KARSIMISESTA…

Perjantaina (18.10) postiteltiin luonnokset takaisin Design-Taloille joten toivottavasti saadaan pian lopullinen versio, että päästään pistämään hösseliksi ja kuulemaan naapureita ennen rakennusluvan hakemista!

Tässä olisi pohja muutostöineen:20111113-213103.jpg

Aktiivisena sisustusintoilijana olen pakottanut isännän miettimään jo sisustusjuttujakin. Koska eteinen ja keittiö tuleekin kokonaan laatoista eikä Värisilmästä näyttänyt löytyvän mieleisiä laattoja, huomenna marssitaan perjantaina avautuneeseen Kaakelikeskukseen ihailemaan valikoimaa. Siellä olisi –40% ale kaikista laatoista 21.11 asti joten aika lupaavaan saumaan tuli tämäkin! Toivotaan että löytyisi mieleiset. Jos ei niin RTV:lläkin näytti olevan mahtava laattavalikoima.. Ainoa miinus on, että kun hankkii laatat muualta, niin pitää palkata tekijä siihen laatoitushommaan. Mutta tuo ei liene ongelma…? Jos joku tietää hyvän laatoittajan niin ei muuta kuin ilmoitusta meille päin!

Tämäntyyliset laatat olisivat haaveissa:

MetalStoneBlack10x10_640-228x228

image

Ja tässä olisi se minun haavelaattani kylpyhuoneen suihkuseinään, joka bongattiin Habitare-messuilta:

(tuskin tulee toteutumaan)

image_preview

Valkoinen kylpyhuone olisi kuitenkin luvassa, lattiaan HAAVEILLAAN pientä mosaiikkilaattaa, väri varmaan riippunee osittain siitä mitä keittiöön tulee. Haluaisin että laatat olisi samanvärisiä joka paikassa, mutta se saattanee olla ongelma jos haluaa yhtä sun toista Silmänisku.

No mutta, hieman tärkeämpään rakennusprojektin kannalta…

Ensi viikonloppuna isäntä käy laittamassa oman isänsä avustuksella tontin ryteikön sileäksi. Siinä varmaan tontin kokokin vähän hahmottuu vaikka tänään jo käytiin arvailemassa missä ne rajat siellä menee.

Tässä taas tärkeimmät tähän hätään, nyt ei voida kuin odotella, että päästään etenemään työvaiheissa. Kyllä odottavan aika on pitkä..Vielä tuntuu ikuisuudelta ennen kuin päästään omaan kotiin kun ei ole vielä mitään konkreettista valmiina. Jospa jouluun mennessä olisi edes maatyöt tehty!

 

6 vastausta artikkeliin ”Kuumeista odottelua…

 1. Ihana että ootte saanu taloprojektin heti hyvään vauhtiin! :) Meidän laatotukset teki Erja Takala Päijät-Hämeen laatulaatoituksesta, suosittelen :) Jos päädytte tähän niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä kun tuntuu olevan suosittu.

  ps. aina kun löytyy rakennusalan yrittäjä jonka kalenterissa on reippaasti tilaa niin kannattaa miettiä miks, hyvillä tekijöillä meinaan on vientiä.. 😉

  http://www.laatulaatoitus.fi/

 2. Kiitos Minna! Laittelin tuonne viestiä! Torstaina menen näillä näkymin tekemään laattakaupat, täytyy selvitellä ennen sitä tuo laatoittajatilanne..Onneksi ollaan hyvissä ajoin liikenteessä, laatoitus on varmaan ajankohtainen vasta keväällä niin toivottavasti saadaan buukattua joku hyvä tekijä!

  • Kannattaa myös tsekata onko laatottajalla suhteita/soppareita paikkaan mistä ostatte laatat ja muut matskut. Tai jos saatte kaikki laatat ostettua itse samasta liikkeestä niin pitää näkyä hinnassakin kun tulee määrällisesti varmaan aika paljon tavaraa.. Keskittäminen ja kilpailutukseen ajan käyttäminen kannattaa, usein saa alennusta kun vaan tajuu kysyä ja ei tee ostopäätöstä heti. Sit kun on kiire niin niillä on hyvä tilaisuus rahastaa.. 😉

 3. Onko Dt muuttanut käytäntöjään? Meillä laatoittajat laatoittivat kyllä meidän muualta ostamilla laatoilla ilman ongelmia tai eri sopimuksia, talo valmistunut tänä vuonna. Saatiin hyvitys poisjätetyistä laatoista.

  • Ai,no kiva kuulla! Isäntä on hoitanut nuo laattamuutosasiat ja briiffannut minua, ainakin piti kovasti koittaa yrittää löytää mieleinen laatta Värisilmästä. Kun ei löytynyt,”hyväksytettiin” tuo laatta DT:llä ja siellä vaan puhuttiin että laatoitus ja välilista (parketin/laatan sauma) hoidetaan itse. Kiva jos tuo hoituu samoilla tyypeillä niin ei tarvitse ulkopuolisia palkata. Ja miksei se samalla menisi kun tulevat kuitenkin laatoittamaan märkätilat…

Kommentointi on suljettu.